Arrangörer

Varberg Cyclocross championship arrangeras av Varbergsklubbar i samverkan.

Varbergs MTB

Varbergs MTB är en bred förening som är aktiva inom mountainbike, landsväg, downhill, bmx med mera. Medlemmarna är allt från motionär till elit. Föreningen bildades 1992 av en grupp cykelentusiaster med skiftande idrottslig bakgrund.

http://www.varbergsmtb.com

Varbergs MTB arrangerar en av Sveriges största mountainbiketävlingar i långlopp varje år, Bockstensturen www.bockstensturen.nu, med klasser för 30 km, 50 km, 75 km och 100 km långlopp i mountainbike. Ett lopp med varierande terräng och inslag av stig och en del lite mer tekniska partier.

Banan har inslag av öppna landskap, djup skog och kust. Loppet ingår i cupen Mitsubishi MTB Challenge för MTB långlopp. 

Varbergs MTB arrangerar också Varberg Meeting http://www.varbergmtbmeeting.se/ som är ett XC-lopp (crosscountry) i mountainbike. Loppet ingår i Västgötacupen för MTB XC-lopp.

CK Wano

Föreningen bildades 1937 och blev en kraft att räkna med. Tillsammans med cykelfabriken Monark rekryterades många kända elitåkare. Stig ”Kocken” Andersson, Rune Nilsson, Tommy Prim är bara några av berömdheterna. Föreningen är idag motionsklubb med hälsoperspektivet i fokus och det livslånga idrottandet. ”Alla får vara med, ingen blir frånåkt.” CK Wano arrangerar årligen landsvägsloppet Varbergs Sommargiro.

http://www.varbergssommargiro.se/

https://idrottonline.se/CKWano-Cykel/

Rooster Club Varberg

Rooster Club Varberg IF bildades 2014 i Varberg. Mottot är ”Share the passion” och innebär att man ska dela med sig av goda upplevelser till varandra.

http://www.rcv.nu/

Rooster Club Varberg har även en triathlonsektion som är med och arrangerar ett av Sveriges roligaste sprinttävlingar i triathlon Varberg Triathlon http://www.varbergtriathlon.se/ .